3. Goud inkopen

Goud inkopen

Het goud inkopen gaat als volgt; u bent in het bezit van een gouden ketting u wilt weten of deze daadwerkelijk van goud is, hoeveel die weegt en welk goudgehalte de ketting bevat.

Wat hebben we nodig?

We gebruiken een geijkte weegschaal om uw sieraden te wegen. We hebben een toetssteen (ook wel lydiet genoemd). Daarnaast hebben we een aantal toetswater flesjes. Deze flesjes bevatten koningswater dat is een mengsel van geconcentreerd zoutzuur en geconcentreerd Salpeterzuur.

Hoe gaan we te werk?

Allereerst kijken we of er een stempel of keurteken in uw sieraad is verwerkt. Er wordt met uw gouden ketting een kras gezet op de toetssteen door een van onze experts. Op deze kras wordt er een druppel toetsvloeistof aangebracht. Blijft de kras duidelijk zichtbaar; u bent dan in het bezit van echt goud. Verdwijnt de kras dan bent u in het bezit van namaak. Naar de verhouding van het vloeistof kunnen we daarna het goudgehalte bepalen.

Kortom, wie thuis over een reeks gouden sieraden of goud beschikt en niet meteen weet wat daarmee aan te vangen moet zeker overwegen om eens een expert te raadplegen om de juiste waarde ervan te schatten. Ga langs bij een van onze Goudwisselkantoren in het land.